Zehnder Comfosystems szellőzés hírlevél 2021/2 - FONTOS

Zehnder szellőzés hírlevél 2021/2 - FONTOS

Állami támogatás a hővisszanyerős szellőztető rendszerre

Felújítások esetén akár 50% állami támogatás is kapható a hővisszanyerős szellőztető rendszerre. További info itt: hővisszanyerős szellőztető állami támogatás 2021
 

Változott a TNM rendelet: kötelező a szellőztető rendszer

A TNM rendelet legutóbbi változtatásába lényeges új pont került be, amely kibővíti - és egyben jelentősen szigorítja - a szellőzésről szóló fejezetet. Idézzük (2.4. pont): "...a tartózkodási zónába minimálisan bejuttatandó friss levegő mennyiséget és az elvezetésre kerülő szennyezett levegőt, így a légcserét, csak szabályozott működésű hővisszanyerős szellőztetőrendszer vagy központi elszívásos szellőzés kiépítésével lehet biztosítani, mely a belső páratartalom és CO2-szint alapján automatikusan és folyamatosan, igény szerint üzemel."

A korábbi években a gépi szellőzés kiépítése nem volt kötelező, ez most megváltozott. Az ablaknyitás már nem vehető figyelembe: "...Az épület külső nyílászáróinak teljes vagy részleges nyitásával történő friss levegő bejutást a 2.1. és 2.2. alpontban meghatározott érték számításnál nem szabad figyelembe venni."

Webinárium a Facebook-on

Folyamatosan kerülnek fel a tavaszi webinárium anyagai a Facebook oldalunkra: Zehnder Magyarország. Nézze meg, ha lemaradt a tavaszi sorozatról! Köszönettel vesszük a megosztásokat és a lájkokat!

Új entalpia hőcserélős szellőztető

Bővül a ComfoAir E350 sorozat. Március 1-től rendelhetők a polimer membrános entalpia hőcserélővel ellátott E350-es gépek! További info a honlapon: ComfoAir E350 ERV


Zehnder Group Deutschland GmbH Magyarországi Képviselet

Leiratkozáshoz kattintson ide: